ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ

(Ε.Σ.Ι.)

      Σολωμού 5, Εξάρχεια 106 83,                                       Τηλ.(fax): 210-3303909

      E-mall: esi-stat@hol.gr                                                  www.esi-stat.gr

 

 

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2017

 

 

 

ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

 

Αγαπητό μέλος,

 

Tο Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου (Ε.Σ.Ι.) σας εύχεται “Ευτυχισμένο & Δημιουργικό το 2017”.

 

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για τα παρακάτω θέματα:

 1. Γενική Συνέλευση
 2. Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή
 3. 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στην Κύπρο (UCLan University)
 4. Ελένειο Βραβείο Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική

 

 

1. Γενική Συνέλευση

Σας καλούμε στην ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ε.Σ.Ι. το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ.. Η Γ.Σ. θα γίνει στα Γραφεία του Ε.Σ.Ι., οδός Σολωμού 5, Πλατεία Εξαρχείων. Σε περίπτωση μη απαρτίας (η Γ.Σ. είναι σε απαρτία όταν παρίσταται τουλάχιστον το 1/3 των ταμειακά εντάξει τακτικών μελών, δηλαδή εκείνων που έχουν πληρώσει και την ετήσια συνδρομή του έτους 2017) η Γ.Σ. θα πραγματοποιηθεί οπωσδήποτε σύμφωνα με τα άρθρα 27 και 30 του Καταστατικού, το επόμενο Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2017, ώρα 6:00 μ.μ., στα Γραφεία του Ε.Σ.Ι., ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που είναι παρόντα.

 

ΘΕΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

 1. Ανακοινώσεις - Εκλογή Προεδρείου.
 2. Δραστηριότητες/Απολογισμός 2016.
 3. Έγκριση Ισολογισμού - Απολογισμού 2016.
 4. Έγκριση Προϋπολογισμού 2017.
 5. 30ο  Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στην Κύπρο (UCLan University).
 6. Συζήτηση-Προτάσεις μελών.

 

 1. Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή

Το Δ.Σ. του Ε.Σ.Ι. σας προσκαλεί και φέτος, όπως κάθε χρόνο, στο κόψιμο της πίτας και την Πρωτοχρονιάτικη Γιορτή που θα γίνουν στα Γραφεία του Ε.Σ.Ι. στις 11 Φεβρουαρίου  2017, ημέρα Σάββατο και ώρα 7:00 μ.μ., μετά τη Γενική Συνέλευση.

 

3.  30o Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής στην Κύπρο (UCLan University)

 

α) Το 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής θα πραγματοποιηθεί την εβδομάδα της Διακαινησίμου στο UCLan University της Κύπρου από Πέμπτη 20/4/2017 μέχρι το Σάββατο 22/4/2017. Το θέμα του Συνεδρίου είναι: «Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων: Εφαρμογές σε Τουρισμό, Υγεία, Περιβάλλον». Έχουν ήδη συγκροτηθεί οι σχετικές Επιτροπές του Συνεδρίου και έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες. Πληροφορίες για το Συνέδριο (προσκεκλημένοι ομιλητές, περιλήψεις, δηλώσεις συμμετοχής, μεταφορά, διαμονή, ξενοδοχεία κτλ) έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://esi2017.uclancyprus.ac.cy/, στην ιστοσελίδα του Ε.Σ.Ι.: www.esi-stat.gr και μπορούν επίσης να αναζητηθούν από τα Γραφεία του Ε.Σ.Ι.. Θα ακολουθήσουν και επόμενες ανακοινώσεις με πληροφορίες σχετικά με το Συνέδριο.

   

β) Είναι γνωστό, και θα ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου και στην ιστοσελίδα του ΕΣΙ, ότι στο 30ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής, όπως κάθε χρόνο, θα απονεμηθεί το Βραβείο Καλύτερης Εργασίας Νέου Στατιστικού. Καλούμε τα μέλη του Ε.Σ.Ι. να γνωστοποιήσουν το θεσμό αυτό.

 

4.  Ελένειο Βραβείο Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική

 

Tο Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο, μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ανακοινώνει την προκήρυξη του Ελένειου Βραβείου Καλύτερης Διδακτορικής Διατριβής στη Στατιστική για κατόχους διδακτορικού ελληνικής καταγωγής τη διετία 2015-2016 (1/1/2015-31/12/2016). Το βραβείο απονέμεται σε διδακτορικές διατριβές που εκπονήθηκαν κατά την ανωτέρω περίοδο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό στην περιοχή της Στατιστικής. Το βραβείο απονέμεται στη μνήμη της μικρής Ελένης και προτάθηκε από τους γονείς της, το συνάδελφο Τρύφωνα Δάρα και τη σύζυγό του Πολυξένη, οι οποίοι είναι οι χορηγοί του βραβείου.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν σχετική αίτηση στην Επιτροπή Βραβείου Διδακτορικής Διατριβής, του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, Σολωμού 5, 106 83 Αθήνα, μέχρι 31 Ιανουαρίου 2017 με 3 (τρία) αντίγραφα της διατριβής και σε ηλεκτρονική μορφή. Πρέπει επίσης να αποσταλεί σχετική συστατική επιστολή κατευθείαν από τον Επιβλέποντα Καθηγητή της Διδακτορικής Διατριβής στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΕΣΙ (esi-stat@hol.gr).

Το βραβείο περιλαμβάνει πρόσκληση για παρουσίαση της έρευνας της Διδακτορικής Διατριβής στo Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής του Ελληνικού Στατιστικού Ινστιτούτου, αυτή τη φορά στην Κύπρο στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, μικρό χρηματικό ποσό και δωρεάν διετή συνδρομή στο Ε.Σ.Ι..

Καλούνται τα μέλη του Ε.Σ.Ι. να ενημερώσουν ενδιαφερόμενους υποψηφίους.

 

 

 

 

 

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

 

 

Χαράλαμπος Δαμιανού

Δημοσθένης Παναγιωτάκος

Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο

Διεύθυνση: Σολωμού 5, Αθήνα

Τ.Κ: 106 83

Τηλέφωνο: 2103303909

Φαξ: 2103303909

Email: esi-stat@hol.gr